UA-43847613-1

De Groene Jonker - debeerzietzevliegen.nl

Ga naar de inhoud

De Groene Jonker

LocatiesDe Groene Jonker is een natuurgebied met een grote plas en een aantal kleinere plassen. Ook de rietkragen en natte graslanden zijn goed vertegenwoordigd. Een zeer uitnodigend gebied voor zowel weide- en moerasvogels. Het is een klein gebied waar je in een half uur doorheen kan lopen. Maar als je goed oplet en de tijd neemt kun je hier zeer bijzondere soorten tegenkomen.

Ik heb in de Groene Jonker een aantal mooie foto’s kunnen maken van o.a. Lepelaars, de Blauwborst, Geoorde futen, Purperreigers, Snor, Waterral, Boeren- Oever- en Gier Zwaluwen en de Porseleinhoen.

Er staan een aantal banken in het gebied waar je even lekker kan zitten en genieten van het uitzicht. Met een beetje mazzel vliegt er nog wel eens een Bruine Kiekendief over de rietvelden. Wil je foto’s maken van de grote plas dan kun je het best in de ochtend gaan. Voor de kleinere plassen staat de zon het gunstigst in de avond.

Adres
Als je de Hogedijk op komt rijden heb je een mooi uitzicht over het hele gebied. Aan het eind van de dijk kun je aan de linkerkant naar beneden rijden waar je kunt parkeren. Het adres is: Hogedijk 10, 2435 NC, Zevenhoven

Copyright Michel de Beer © 2024 | alle rechten voorbehouden
Terug naar de inhoud