UA-43847613-1

Nedereindse Plas - debeerzietzevliegen.nl

Ga naar de inhoud

Nedereindse Plas

Locaties

De Nedereindse plas bestaat uit 2 diepe plassen in de Polder Rijnenburg die bij de provincie Utrecht hoort. De plas is ontstaan door zandwinning voor de aanleg van de snelweg A2 en de bouw van Nieuwegein en is opgedeeld in de Westplas en de Oostplas. Daarna is de plas een officiële stortplaats geworden waar ook veel onbekend chemisch afval is gedumpt. Dit heeft jarenlang plaatsgevonden en is in 1992, na 28 jaar, gestopt.

Het gebied is uitgegroeid tot een breed recreatief gebied waar van alles gedaan kan worden. Wandelen, fietsen, karper vissen en natuurlijk fotograferen. Er is ook een vogelkijkwand en Oeverzwaluwwand.

In de winter kun je hier Brilduikers, grote Zaagbekken, Nonnetjes, Smienten, Kuifeenden, Futen en Rietgorzen vinden. Deze foto van het schuwe Nonnetje heb ik hier gemaakt. In de zomer vind je voornamelijk Kleine Karekieten, Rietgorzen en Oeverzwaluwen.

Er zijn ook Ransuilen te vinden in de bomen langs het water. Om daar een  mooie foto van te maken is mij nog niet gelukt. Dit komt omdat ze altijd in de dicht begroeide delen zitten waardoor je ze meestal niet eens kan zien.

Adres:
Omloop Oost, 3402 in IJsselstein.

Je kunt je auto op verschillende plekken gratis parkeren.
Copyright Michel de Beer © 2024 | alle rechten voorbehouden
Terug naar de inhoud